Salutare dragelor,
Si ca sa ramanem tot la varianta paste, aseara a avut un enorm succes reteta asta de ton cu Philadelphia. Este un fel de reteta semiinventata, din dorinta de a face ceva nou dar sa fie precum comanda lui Dani adica...."ceva paste cu ton si restul mai vezi tu":)
De ce ai nevoie?
- paste (de preferinta scurte) gen penne, tortiglioni, sedani
- 1 conserva de ton (mica sau mare in functie de cantitate)
- 1 cutie de Philadelphia- varianta normala sau light
- 3-4 fire de patrunjel
- parmezan (cat iei de 2 ori cu 3 degete:)
- piper alb macinat (in cantitate mica, dupa gust)
Cum faci?
- In timp ce se fierb pastele ca de obicei: IN APA MULTA SI CU 1-2 LINGURITE DE SARE, iei un bol si amesteci o conserva de ton in ulei de masline (cele de la Rio mare sunt preferatele mele, dar sunt bune oricare...dupa preferinta si ce se gaseste la magazin) cu o cutie de Philadelphia, cu patrunjelul taiat marunt ,parmezanul si putin piper. Va fi de consistenta destul de dura dar il dregem pe urma.
- Cand scurgeti pastele (dupa timpul indicat pe ambalaj) sa nu uitati sa tineti deoparte un polonic de apa in care au fiert pastele.
- Intr-o tigaie puneti la foc potrivit amestecul pregatit la care adaugati putin din apa de pe paste (amidonul din ea ajuta la obtinerea unei consistente cremoase a amestecului de ton) pana se ajunge la o consistenta cremoasa si omogena peste care se adauga pastele.
Sunt extraordinar de bune, parol!
De ce eu si un asemenea blog "neprofesionist"? Pentru ca este adresat celei care la fel ca si mine nu are timp de gatit, nu gaseste o reala placere in a bucatari decat cateodata, dar care are o familie. Nu veti gasi gramaje exacte sau expunerea pretentioasa si specifica a modului de gatit din cartea de bucate, dar veti gasi retete simple si gustoase, multe cu specific mediteranean-italian si poate voi gasi si eu raspunsul la intrebarea " Si oare azi ce sa mai gatesc?":)
Search This Blog
Saturday, February 25, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
yessss, cineva care se gindeste si la mine :)) te pup ..o sa incerc si iti scriu ce succes am avut
ReplyDeleteAstept parerea:) Pofta buna!
ReplyDelete